Wij mogen alweer een tijd genieten van het mooie weer en dat betekent dat de barbecue geregeld weer gebruikt wordt om te genieten van een lekker stukje vlees, vis of groente van de grill. Er zijn twee zaken enorm belangrijk bij het gebruik van de barbecue; Namelijk; zorgen dat het vlees/de vis goed gaar is om zo vervelende darminfecties tegen te gaan zoals Salmonella, Shigella en Campylobacter die allen diarree, braken en misselijkheid kunnen geven. Goede tips vindt u via deze link.
En misschien nog belangrijker, Veilig barbecueën! Zeker als u gebruik maakt van houtskool of briketten en daardoor een open vuur ontstaat. Helaas zien wij nog steeds elk jaar patiënten die ernstige brandwonden oplopen door onveilig barbecueën. Met name het aansteken met behulp van brandversnellers (lampolie, spiritus enz.) geeft vaak onverwachte grote steekvlammen met soms onoverzichtelijk leed. Stel een B.O.B (bewust onbeschonken barbecueër) aan, gebruik alstublieft aanmaakblokjes bij het aanmaken en zorg dat er altijd een emmer water en/of blusdeken in de buurt staat. Houd (kleine) kinderen en huisdieren uit de buurt van de brandende barbecue. Voor meer tips zie de website van de brandwondenstichting.